„Az élet nem sprint. Az egy extrém út magasságokon és mélységeken át egészen

a jóleső kimerültségig…“

 

A 24 H összekötő szellemisége „LIVE LOVE MOVE“ alatt találkoznak extrém- és ultrasportolók, zarándokok, hosszútáv túrázók, szabadidős sportolók, mozogni indulók, fiatalok és idősek, nők és férfiak, minden régióból és nemzetből, hogy megtapasztalják a fizikai terhelés határait, az akaraterejükben rejlő lehetőségeket pedig kiaknázzák. Versenyhelyzet nélküli extrém helyzetekben megismerik önmagukat és másokat – mindezt egy olyan jókedvű tömegben és értéket megbecsülő atmoszférában, amely napjainkban igencsak ritkává vált.

 

A 24 órás Burgenlandi Extrém Túra egy nagy kaland, egy út új tapasztalatok gyűjtéséhez, életre szóló barátságokhoz és út önmagunhoz.

 

 

„Mozdulj szenvedéllyel, bátorsággal és dicsőséggel”

 

Minden résztvevöő építöőeleme ennek a túrának, tetteivel és minden lépésével, megeröősíti a mozgás különleges 24 H szellemiségét: felelöősségvállalást önmagunkért, önértékelést, örömöt, csapatszellemet és segítöőkészséget, és bátorságot a feladat véghez vitelére.

 

Az utat a Fertöő-tó körül, a 24 órás Burgenlandi Extrém Túrát gyakran nevezik az „Életünk útjának”. Ez bennünket nagy örömmel tölt el.

Mégis tedd ezt az utat életed útjává!

A Te életed útjává. Ezt a mágikus pillanatot kívánjuk Neked!

 

Szeretettel meghívunk erre az útra, vagy csupán egy szakaszára, hogy velünk tarts. Jelentkezz Te is 24 órás túrázónak, futónak és osztozz velünk a 24 órás Extrém Szellemiségen LIVE LOVE MOVE.

 

 

„Mennyország & Pokol. A mi történetünk.”

 

Még akkor is, ha sokak számára a 24 órás Túra a Mennyországhoz és a Pokolhoz hasonlít, az nem a mennyből szállt alá, és nem is a pokolból jött fel közénk. Hát igen, inkább olvassátok el a túránk fájdalmas nyitó előadását…

 

Josef (ravasz módon kérdezve) _ Amikor néhány évvel ezelőtt, télen egyszerűen csak kedvtelésből Oggauból indulva körbegázoltunk a Fertő-tó körül, senki sem gyanította közülünk, milyen nagy hatást érhetünk majd el a jövőben ezzel az „első bejárással”, ugye?

 

Michael (nagyon elmélkedően) _ Amikor késő éjszaka az apetloni vendéglőbe bebotorkáltunk, úgy néztek ránk az emberek mintha mindhárman egy ortopédiai szakklinikáról léptünk volna meg.

 

Tobias (elborzadva) _ A fejlámpáink miatt küklopszoknak gondoltak bennünket, tényleg!

 

Josef (türelmesen, barátságosan) _ Én a széleskörű hatásáról beszélek, barátaim!

 

Tobias (őszintén, spontánul) _ Jó, igen! A fájdalom a térdekből lefelé és felfelé is „kiszélesedett”. Akkor úgy gondoltam, nincs szükségem fájdalomcsillapítóra, beveszem az egész dobozzal…

 

Michael (érzelemmentesen, hűvösen) _ Pontosan, akkor a Raiffeisen fűtött előterében terpeszkedtünk el és lecseréltük a kötéseinket. Ott egy kicsit civakodtunk is a padért. Josef folyamatosan azt dadogta „Az én padom. Az én padom.”

 

Tobias (eufórikusan, majd megszeppenve) _ Levest akartam főzni, de nem volt még víz sem.

 

Michael (gonoszan, felforrva) _ Mert a nagy tudásoddal minden vettél a Billában – csak vizet nem.

 

Tobias (házsártosan, durcásan) _ Ezt most gonosz volt. Ezt töviről hegyire megvitattuk a egészen míg visszaértünk Oggauig és megegyeztünk, hogy nem beszélünk róla többször.

 

Michael (gúnyosan, arrogánsan) _ Erre még emlékszel? Hisz Neusiedltől már ki voltál, mint a liba…

 

Tobias (tényleg nagyon mérgesen) _ Ez aztán tényleg aljas volt. Természetesen, hiszen elrontottad a 24 órás átlagunkat. Minden második reggeli ingázónak könyörögtél, hogy vigyen el. A Billás szatyorban cipeltünk vissza Oggauba…

 

Josef (finoman, nyugodtan, kulturáltan) _ Olyan buták vagytok.

 

Tobias (fölényesen) _ Oké, erről soha nem beszéltünk nyilvánosan, de pont ugyanígy született meg a 24 órás Burgenlandi Extrém Túra ötlete is.

 

Michael (nyíltan, őszintén) _ A dolgot a Billával és a Raiffeisen Bankkal biztosan nem hiszi el nekünk senki – de akkor ez pontosan így történt.

 

Josef  (előadóan) _ A nemzeti és a nemzetközi nyomtatott média is „több mint jószándékúan” számolt be már a kezdetektől fogva a Fertő tó körüli túráról. A „Csúcstámadás a síkságon”-tól egészen a „Az élete menetelése”-ig mindent lehetett olvasni. Az ORF egy Ausztria-szerte sugárzott dokumentumfilmet is készített.

Kereken 60 résztvevője volt már az első hivatalos túrának 2012-ben. 2019-ban már 5100-an álltak a rajthoz. Németek a Ruhrvidékről, fiatal sportszakos egyetemisták Magyarországról, hivatalnokok Grazból, vállalkozó Bécsből, profi zarándokok Burgenlandból, extrémsportolók, későn kelők, éjszakai baglyok, politológusok, történészek, kiszállók, életművészek, grafikusok, technikusok és még további számos szeretetre méltó őrült nő és férfi.

 

Mozgás, Találkozás, Fejlődés. Összeköt a Gyaloglás/Futás/Kerékpározás szeretete.

 

Tobias (érdeklődve, nyüzsögve) _ Vajon hányan jönnek majd el a 2020-es túrára?

 

Michael (gyanútlanul) _  Fogalmam sincs, de hárman már biztosan leszünk. De ha te, és te, és természetesen te eljöttök, akkor minden bizonnyal többen leszünk!

 

A 24 órás Burgenlandi Extrém Túra és különleges rendezvény – egészen különleges embereknek – egészen különleges partnereknek – egészen különleges szponzoroknak.

 

EXTRÉM KÖSZÖNET MINDNYÁJATOKNAK!

 

LIVE LOVE MOVE

 

 

© 2020, MOTO GmbH. Herausgeber und für den Inhalt verantwortlich: Verein 24 Stunden Burgenland, ZVR 660434585, A-7063 Oggau.  IMPRESSUM/AGB - Datenschutz

follow us on

 

facebook

instagram

youtube

PRESSE