„Minden kezdetben lakik egy csoda, ami megvéd bennünket és segít nekünk, élni.“

Hermann Hesse

 

Ezen az oldalon számos kérdésre kaphatsz választ, amelyeket lehetséges, hogy még fel sem tettél magadnak. Egyes témákhoz kapcsolódóan még egy rövid videót is készítettünk kiegészítésképp. Minden esetben szeretnénk itt, infókkal, tippekkel és hasznos tanácsokkal segíteni. Ezt az oldalt folyamatosan egészítjük ki és bővítjük. Kérlek, olvasd végig figyelmesen ezt az oldalt. Ez a lehető legjobb felkészülés a rád váró 24 órás extrém kalandra.

Extrém-túrázók, extrém-futók! Amennyiben kérdésetekre nem, vagy nem kielégítően kaptatok itt választ, akkor írjatok nekünk e-mailt, vagy hívjatok fel bennünket. Nagyon örülünk „érdeklődéseteknek”, mert az nekünk is segít ennek az oldalnak a fejlesztésében. Köszönjük!

 

 

Hol és hogyan jelentkezhetek?

A Pentek vállalat online jelentkezési portáljának linkjén keresztül.

(Az online jelentkezés a www.pentek-payment.at weboldalon történik – ez a Pentek timing GmbH szolgáltatása. A számlázás és a fizetés a szervező nevében és bankszámlájára történik.  Pentek timing GmbH ebben az esetben csupán, mint a jelentkezési portál szolgáltatója és üzemeltetője van jelen.)

A jelentkezésedet követően minden esetben kapsz majd egy megerősítő e-mailt, mely tartalmazza a rajtszámodat. A jelentkezés megerősítését kérlek, nyomtasd ki és hozd magaddal az indulási csomagok kiosztására! Ha nem érkezett meg ez az üzenet a postafiókodba, ellenőrizd a SPAM-mappát is…

 

 

Mennyibe kerül a 24 órás Extrém Túrán való részvétel?

A részvételi díj tartalmazza:

• a részvételt a kiválasztott útvonal megtételére

• egy indulási csomagot – mint mindig – értékes holmikkal

• indulás előtti reggelit

• étellel és meleg itallal való ellátást minden ellenőrző állomáson

• a túra-forródrótot

• gondozás és segítség az úton mobil szervízjárművekkel

• ingajárat, buszos szállítás vissza a kiinduló pontra

 

Az egyéni utazás az indulási helyekre és a szállás költségét a nevezési díj nem tartalmazza! ;-)

 

 

Hol jelentkezzek be? Hol kapom meg az induló csomagot?

ORIGINAL TRAIL Oggau - Oggau

Induló csomag kiosztás:

2020.01.23-én csütörtökön: 13:00-20:00 óra között

2020.01.24-én pénteken: 02:00-04:00 óra között

Helyszín: Községháza Oggau, Hauptstrasse 52. Irányítószám: 7063 Oggau, Ausztria

 

MEMORIAL TRAIL Hegykö - Oggau

Induló csomag kiosztás:

2020.01.23-én csütörtökön: 17:00 - 20:00 óra között

2020.01.24-én pénteken:  05:00 - 06:30 óra között

Helyszín: Hotel Tornácos, Kossuth Lajos u. 74, Irányítószám: 9437 Hegykő, Magyarorszàg

 

FINAL TRAIL Apetlon - Oggau

Induló csomag kiosztás:

2020.01.23-én csütörtökön: 16:00 - 20:00 óra között

2020.01.24-én pénteken: 05:30 - 07:30 óra között

Helyszín: Gasthof Weinzettl, Irányítószám: Quergasse 20, 7143 Apetlon

 

A regisztrációhoz hozzátok magatokkal a jelentkezést megerősítő üzenetet!

 

Induló csomagokat kizárólag az adott indulási helyszíneken és a megadott kiadási határidőig osztjuk ki. Postai csomagküldés, a jelentkezési határidő alatt és után sem lehetséges. Az át nem vett induló csomagokat összekészítjük és karitatív szervezetek számára adjuk át.

 

 

A jelentkezést követően választhatok másik útvonalat / indulási helyet?

A választott indulási hely sajnos nem módosítható másikra és/vagy nem adható át másik személy számára.

 

 

Már hetek óta várom a rendezvényt, jelentkeztem is, a hátizsákot is telepakoltam már a túrára, de mégsem tudok részt venni. Mi tévő legyek?

Kérlek, légy tudatában, hogy a részvételi díjadat nem áll módunkban vissaztéríteni. Javasoljuk ezért, hogy már a jelentkezés során a felajánlott sztornó-biztosítást jelöld be!

 

 

Mikor kezdődik? Hol és mikor rajtol a mezőny?

A közös indulási nap, 2019. január 25. péntek. Az indulási helyek és időpontok különbözőek.

 

Original Trail Oggauból indul 04:30-kor. Községháza Oggau, Hauptstrasse 52. Irányítószám: 7063 Oggau, Ausztria

Memorial Trail Hegyköröl indul 07:00-kor. Hotel Tornácos, Kossuth Lajos u. 74, Irányítószám: 9437 Hegykő, Magyarorszàg

Final Trail Apetlonbòl indul 08:00-kor. Gasthof Weinzettl, Quergasse 20, Irányítószám: 7143 Apetlon

 

Kérünk benneteket, érkezzetek pontosan. Azzal a résztvevővel, aki utolsóként lépi át a rajtvonalat, véget ér az indítás. Ezt követően újabb indítás nem lehetséges!

 

 

Ezalkalommal is lesz közös indulási reggeli?

Természetesen! A három 24 órás Extrém település Oggau, Hegykö es Apetlon valamint a helyi turisztikai egyesületek vendégei vagyunk egy jó reggelire. A közös reggeli étkezést és a fennmaradt induló csomagok kiosztását követően (Kérlek, mindenképp hozzátok magatokkal a jelentkezés megerősítését!) közösen rajtolunk!

 

A reggeli időpontja – indulási helyszínenként:

Oggau 02:00-tól 04:00-ig. Községháza Oggau, Hauptstrasse 52. Irányítószám: 7063 Oggau, Ausztria

Hegykö 05:00-tòl 06:30-ig. Preiner Wein, Sportplatzgasse 21.  Irányítószám: 7143 Apetlon, Ausztria.

Apetlon 05:30-tól 07:30-ig. Gasthof Weinzettl, Quergasse 20, Irányítószám: 7143 Apetlon

 

 

Bármilyen időjárás esetén elrajtolunk? Az indulási napot rossz idő esetén sem halasztjátok későbbre?

Igen, MINDEN ELKÉPZELHETŐ IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNY esetén elrajtolunk! Ha vihar van, havazik, békák potyognak az égből, vagy egy hadseregnyi hóember vonul be – elindulunk. Kérünk titeket, jól készüljetek fel és ügyeljetek a csomaglistátokra és figyeljétek az időjárás előrejelzést!

 

 

Az útvonal jelölt? Nem tudok eltévedni?

Minden fontos tájékozódési ponton találsz majd útjelző nyilakat – legfőképp Magyarországon a mezei utakon. Térképet, ill. útvonalvázlatot találsz az induló csomagban. Az út főképp a B10 számú kerékpárúton halad.

 

 

Elérhetőek GPS adatok a 24 órás Túráról?

Igen, már dolgozunk rajta! Természetesen jelenleg is számtalan adat áll rendelkezésre az elmúlt év túráiról a lehető legkülönbözőbb formátumokban. Szeretnénk – mihelyt minden ellenőrző pont és mobil szerviz pont helyszíne biztossá válik – hivatalos és mindenekelőtt aktuális útvonaltervet ingyenesen rendelkezésetekre bocsátani, lehetőség szerint minden felhasználói eszközre! Még egy kicsi türelmet kérünk!

Google Map  /  Fatmap    /  Komoot

 

 

Mikor ér véget a rendezvény?

A rendezvény hivatalos záró időpontja, mellyel az általunk nyújtott ellátási szolgáltatás is megszűnik, 2020. január 25. 14:00 óra.

 

 

Mennyit kell gyalogolnom/futnom/tekernem?

Bármelyik útvonal mellett döntesz is – Original Trail, Memorial Trail oder Final Trail – gyalogolsz, futsz a saját tempódban, amíg a lábaid bírják és az agyad készen áll rá – és természetesen csak addig, amíg az adott útvonalon azt meghatároztuk. Nem „kell” Oggautók Oggauig menned… Ezek csupán közös célkitűzések, amelyek biztonságot adnak számodra, egy gondozott útvonalon való haladást biztosítanak és segítenek bennünket abban, hogy számodra a lehető legjobb ellátást biztosíthassuk.

 

 

Nem bírom tovább – mi lesz velem?

Alex, a szerviz koordinátorunk, az ingyenes forródróton mindig elérhető és kiállásod esetén visszahoz Téged. Senkit nem hagyunk a bajban egyedül – senkit sem hagyunk hátra! Az ingyenes ingajáratunk pedig minden „Köszönöm, most ennyi volt számomra – résztvevőt” visszaszállít a mindenkori indulási helyre.

 

Itt olvashatod a mi kis szerviz-korlátainkat:

A szervízjárműveinket nem orvosok vagy mentősök vezetik. Ezt a feladatot a barátaink látják el, akik ezzel támogatnak bennünket. Kérünk titeket, hogy ne terheljétek túl a mi lányainkat/fiainkat csúnya sérülésekkel!

Abban az esetben, ha valóban olyan sérülés történt, ahol azonnali orvosi segítség szükséges, hívjátok azonnal a mentőket 144 segélyhívón, vagy a 112 nemzetközi segélyhívót!

Legyetek türelmesek, hiszen 14 jármű rendelkezésre állása esetén is időbe telhet, míg a 120 km-es útvonalon közeledik a „segítség” vagy az „étel”! Egyébként eddig egyik túránk alkalmával sem történtek komoly sérülések. Kérünk benneteket, hogy vigyázzatok egymásra – mindannyiótokat szeretnénk egészségesen viszontlátni Oggauban, Hegykön vagy Apetlonban!

 

 

Hogy szól a 24 órás Szerviz telefonszáma?

Az aktuális 24 órás forródrót számát a Túrakiadványban találod, ami az induló csomag része. Tipp: mentsd el a számot a mobilodba rögtön azután, hogy megkaptad az induló csomagodat!

 

 

Kell az éhségtől és szomjúságtól szenvednem?

Kulináris szempontból nézve, ez egy extrém ízélmény-túra…

A fix ellenőrző pontjainkat eddig a legnagyobb fokú dicsérettel illeték és a mobil szerviz-flottánk is jó minőségű teával, italokkal és friss élelmiszerrel lát el Téged a nap 24 órájában.

Az aktuális ellátó állomások és ellátási időpontok tervén jelenleg még dolgozunk. De ezt az információt itt pótoljuk majd.

Kérünk titeket, hogy egy-két órányi útra gondoskodjatok az önellátásotokról is. Némi teát és néhány energiaszeletet csomagoljatok a hátizsákba…

 

 

Mit vegyek fel? Milyen lábbelit húzzak?

Csodálatos ám jéghideg tájon túrázunk/futunk télen, 24 órán keresztül (gyakran hosszabb – ritkán rövidebb ideig). Az útvonal alig akadnak szélvédett helyek. A túrázáshoz/futáshoz javasoljuk, hogy könnyű és vízálló sport-, vagy gyaloglócipőt viseljetek; a nehéz bakancsokról inkább lebeszélnénk benneteket. A jó szellőzés fontos. Új cipőket jól járassátok be a túra előtt! Öltözködjetek szél- és vízállóan, rétegesen + legyen a hátizsákban még egy melegebb ruhadarab a szünetekre. És tartsátok észben, hogy éjszaka hidegebb van…!

 

 

A csomaglista! Avagy mit szükséges mindenképp magammal vinnem a 2020-es 24 órás Extrém Túrára?

Minden hosszú táv túra esetében valóban számít minden gramm. Tehát hozz magaddal a lehető legkevesebbet, de minden szükségeset!

 

Alapvető csomaglista minden résztvevő számára:

 

- Útlevél/Személyi igazolvány

 

- Láthatósági mellény

Magyarországon sötétben kötelező! És rossz idő esetén is plusz biztonságot ad!

 

- Hátizsák, egy termosznyi teával és 2 órára elegendő élelemmel az önellátáshoz!

Kulacsok – még külön ivócsővel is – alacsony hőmérséklet esetén befagynak…

 

- Tartalék-ruha, a jelentősen hűvösebb éjszakai órákra, ill. esővédő ruházat!

 

- Fejlámpa teljesen feltöltött akkumulátorokkal/elemekkel

Fontos az éjszakai vagy rossz időben való tájékozódáshoz!

 

- Elsősegély csomag és alufólia!

 

- Mobiltelefon teljesen feltöltött akkumulátorral

Fontos, hogy kapcsolatot tarthass velünk, ill. segítséget hívhass!

Egy tartalék Power-Bank – testközelben tartva – további biztonságot ad!

 

 

A LEGFONTOSABB: végtelen motiváció éppúgy, mint öröm a gyaloglásban – futásban!

Tips, tricks and news about the

Burgenland Extreme Tour

A rólad és a közös utunkról készült

profi fotókat itt találod:

24 Stunden Burgenland Extrem Fotogalerie

Pictures of the tour 2019

© 2020, MOTO GmbH. Herausgeber und für den Inhalt verantwortlich: Verein 24 Stunden Burgenland, ZVR 660434585, A-7063 Oggau.  IMPRESSUM/AGB - Datenschutz

follow us on

 

facebook

instagram

youtube

PRESSE